Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Voorstelling rondreis "China Avontuur met Tibetaans plateau"

Voorstelling rondreis "China Avontuur met Tibetaans plateau"

zondag, 7 januari, 2024 - 14:20 - 14:40
Locatie: 
Theater 't Geels Volkstoneel

Mario Steurs (gids/reisleider China en zaakvoerder Ying Ying Travel) licht bondig de Nederlandstalig begeleide rondreis "China Avontuur met Tibetaans plateau" toe.

"China Avontuur met Tibetaans plateau" is een unieke belevenisreis met China's mooiste natuurwonderen.

Topper in de provincie Gansu zijn de Danxia Landformaties of Regenboogbergen. De kleuren van dit gebergte lijken onecht, maar het is geen Photoshop. Dit is absoluut the place to be voor (hobby)fotografen.

We reizen door tot de Jiayuguan Pass of het westelijk eindpunt van de Chinese Muur. Bij Jiayuguan bezoek je een van de meest majestueuze militaire forten die ooit langs de Grote Chinese Muur gebouwd werden. Je daalt af in een tombe uit de Wei Dynastie en bezoekt het grootste wijnkasteel van China.

Het natuurgebied Zhangjiajie in de provincie Hunan is wereldberoemd geworden omdat de 'drijvende bergen' de inspiratie vormden voor de Hollywood-film Avatar. Hier ligt de lange glazen brug, die 300 meter boven een diepe kloof hangt. Het natuurgebied heeft met de Baolong Lift de hoogste ter wereld en er is Tianmen Cave waar mensen ooit in wingsuits en zelfs met straaljagers door de nauwe opening vlogen.

We verbinden de bouwstenen Gansu en Hunan met de graslanden van Langmusi en Ruoergai waar minder gekende Tibetaanse gemeenschappen leven. Een topper is het Tibetaans boeddhistisch Labrang klooster van Xiahe.

"China Avontuur met Tibetaans plateau" is een rondreis vol natuurschoon, geschiedenis, cultuur, amusement... maar vooral één groot Chinees avontuur!