Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Interview met Marijke Roels - bezielster van Malaika for women and children

Interview met Marijke Roels - bezielster van Malaika for women and children

zaterdag, 6 januari, 2024 - 15:40 - 15:50
Locatie: 
Theater 't Geels Volkstoneel

Kort interview met Marijke Roels. Marijke is sinds 2016 actief in Kampala en de bezielster van het project Malaika for women and children vzw. In 2020 richtte ze samen met Jan Pelgrims en Marc Van Dercruyssen, Malaika 4 women and children vzw op, afgekort Malaika4wc. De vzw kreeg haar naam van de Afrikaanse kwetsbare vrouwen die meewerkten. 

Het doel van Malaika4wc is om kwetsbare vrouwen die aan de kant van de samenleving leven, de mogelijkheid te geven om te kunnen kiezen voor een beter leven voor hen en hun gezin. Dit doet Malaika door ze o.a. een gratis handwerkopleiding te laten volgen, waardoor ze meer kans hebben om werk te vinden. Verder zorgt Malaika voor toegang tot drinkbaar water en creëren ze meer bewustwording rond verantwoord ouderschap. 

Tijdens Ying Ying Travel Weekend kan je terecht voor meer info bij de stand van Malaika4wc. Daarnaast zijn er tijdens het event heerlijke Thaise gerechtjes te verkrijgen (o.a. Pad Thai en mini loempia's) waarvan de volledige opbrengst naar Malaika4wc gaat.